Meidän Tarina

Moikka!

Olen Kirsi, (tuttavallisemmin Kiki ) ja Esengon perustaja ja omistaja.

Idea verkkokauppaan lähti siitä, että minun oli vaikea löytää suomesta verkkokauppaa, joka myy modernia ja arkeen sopivaa afrikkalaista muotia. Jouduin vuosia tilaamaan vaatteeni Lontoosta tai äitini ompeli minulle.

Aina, kun minulla oli äitini ompelema afrikkalainen mekko päällä, sain ohikulkijoita paljon kehuja ja minulle esitettiin aina ne kaksi kysymystä;

"Mistä tuollaisen voi ostaa?"

"Voiko äitisi ommella myös minulle?"

Koska kysyntää  ja kiinnostusta oli selkeästi paljon, päätin perustaa oman verkkokaupan keväällä 2023. 

Brändinimemme ESENGO tarkoittaa iloa lingalan kielellä. Haluamme vaatteidemme avulla tuoda iloa sekä vaatteidemme valmistajille, että sen käyttäjille.

Suunnittelen kaikki vaatteet itse Suomessa. Olen suomessa syntynyt, mutta omat juureni ovat Kongosta, joka toimii Esengon malliston suurena inspiraationa. Esengon vaatteissa korostuu pohjoismainen design ja kauniit afrikkalaiset printit ja väriyhdistelmät. 
Esengon missiona onkin tuoda Suomen muotikenttään lisää rohkeita printtejä ja väriyhdistelmiä.

 

Suurin osa tuotteistamme on valmistettu länsi-Afrikassa, Ghanassa yhteistyössä naisjohtoisessa pienompelimossa Accrassa. Ompelimon omistaa nuori naisompelija Esi, jonka kanssa olemme tehneet tiiviistä yhteistyötä koko valmistusprosessin ajan. Pääsimme vierailemaan ompelimossa keväällä, tutustuen työ-olosuhteisiin ja ompelijoihin.  Ompelimossa on yhteensä 7 vakituista ompelijaa, neljä naista ja kolme miestä. 

Valmistajamme Esi

Osa vaatteista valmistetaan myös Suomessa (mun ihanan äidin valmistamana) ja Ruotsissa. Kaikkien vaatteiden takana on ihminen ja ompelukone.
--------
Ankara Kangas 
Kaikki tuotteemme on valmistettu 100% puuvillaisesta afrikkalaisesta perinteisestä Ankara kankaasta. Kankaat olemme hankkineet Ghanasta ja Kongosta naisyksityisyrittäjiltä. 
 

Haluamme vaatteillamme tuoda itsevarmuutta ja iloa, sekä vaatteidemme käyttäjille, että niiden valmistajille.

Tervetuloa seuraamaan meidän matkaa!

 

Our manufacturer in Accra

Yhteydenottolomake