VASTUULLISUUS

KÄSINVALMISTETTU
Kaikki Esengon vaatteet suunnitellaan Suomessa. Kaikkien meidän tuotteiden takana on ihminen ja ompelukone. 
Valmistamme suurimman osan tuotteistamme pienen skaalan naisjohtoisessa pienompelimossa länsi- Afrikassa Ghanassa. Olemme vierailleet paikan päällä tehtaalla varmistaen turvalliset ja hyvät työolot. Osa tuotteista valmistetaan myös Suomessa ja Ruotsissa. 
 
EI YLITUOTANNOLLE
Nykypäivänä  pikamuoti brandit tuottavat pahimmillaan jopa 52 uutta mallistoa vuodessa(!). Vaatteiden ylituotanto sekä ylikuluttaminen tekee muotiteollisuudesta erityisen haitallista vaatteiden valmistajille, sekä ympäristölle. Esengolla ei ole sesonkiajattelua, vaan pyrimme suunnittelemaan vaatteet, niin että niitä voi käyttöö ympärivuotisesti.  Emme myöskään osallistu ylikulutukseen kannustaviin alennusmyynteihin. Kaikki kangasylijäämät hyödynnetään uudelleen tuotannossa.
ESENGO tuottaa vuodessa 0-2 uutta mallistoa. Mallistot ovat määrällisesti pieniä, joka tekee tuotteistamme entistäkin uniikkeja. Ajaton design mahdollistaa tuotteidemme elinkaaren ja maksimoi niiden käyttökerrat. Meidän uniikki design ja kestävä ankara kangas takaa myös sen, ettei vaatteista luovuta helposti ja viedä kirpputorille.
KUUKAUSILAHJOITUSKOHTEEMME
Tukenne ansiosta pääsemme lahjoittamaan kuukausittain osan tuloistamme Focus Congo organisaatiolle. Focus Congo on Kongon demokraattisessa tasavallassa toimiva hyväntekeväisyysjärjestö, joka erikoistuu kriisi-,lapsi- ja naistyöhön. 
Sponsoroimme nuorten ja lasten koulutusohjelmaa sekä lukutaidottomien äitien koulutusohjelmaa.
Lisää kohteesta voit lukea www.focuscongo.com
YMPÄRISTÖ
Aito Ankara kangas, jota käytämme tuotannossamme on aina valmistettu 100% puuvillakankaasta. Puuvilla on yksi ympäriystävällisimmistä kankaista.  Toisin kuin synteettiset kankaat, puuvillasta ei irtoa haitallista mikrovuovia ympäristöön pesun yhteydessä. Ohut vahapinta tekee kankaasta vahvan ja kestävän.  
PAKKAUSMATERIAALI
Käytämme pakkausmateriaalina ainoastaan FSC paperia, joka on korkeimmat ympäristö standardit täyttävä pakkauspaperi. Käytämme myös (noissue merkin) pakkauspusseja, jotka on 100% biohajoavia, eivätkä jätä luontoon myrkyllisiä aineita. Tuotepakkaukset ovat yksinkertaistettuja eikä niiden mukana tule turhaa paperisälää asiakkaalle.
VAATELAINA
Osan meidän vaatteista saa vuokrattua vaatelainaamo Bonicilta.
ARVOMME
Arvoihimme kuuluu vahvasti inklusiivisuus, tasa-arvo sekä vastuullisuus. Haluamme tuottaa iloa vaatteiden kantajille, sekä niiden valmistajille.

Kontaktformulär