Vår berättelse

Esengo är en ny afrocentrisk klädbutik som grundades 2023 och som producerar dam- och barnkläder och accessoarer etiskt tillverkade i Afrika .

Webbutiken grundades av Kirsi, en ung kvinnlig entreprenör från Helsingfors. Kläderna tillverkas i Ghana i en småskalig kvinnlig syverkstad.

Vårt varumärke ESENGO betyder glädje på Lingala. Med hjälp av våra kläder vill vi skapa glädje till både tillverkarna av våra kläder och deras användare.

Kläderna designas tillsammans med vår kläddesigner. Mina egna rötter kommer från Kongo, vilket fungerar som Esengos stora inspiration. Nordisk design och vackra afrikanska tryck och färgkombinationer framhävs i Esengos kläder. Esengos uppdrag är att ta med mer djärva tryck och färgkombinationer till den finska modescenen.
 
Alla våra produkter tillverkas i Västafrika, Ghana, i samarbete med ett kvinnligt litet väveri i Accra.

Ompelimo ägs av en ung kvinnlig sömmerska, Esi, som vi har haft ett nära samarbete med under hela tillverkningsprocessen. Syaffären har totalt 7 fasta sömmerskor, fyra kvinnor och tre män.

Vår tillverkare Esi

Vårt tuffa tyg
Alla våra produkter är gjord av 100 % bomull afrikanskt traditionellt Ankara-tyg. Vi har upphandlat tygerna från Ghana och Kongo från kvinnliga privata företagare.
Vår tillverkare i Accra
 

Med våra kläder vill vi ge självförtroende och glädje, både till bärarna av våra kläder och till deras tillverkare. Välkommen att följa vår resa!

Kontaktformulär